Munkaerőpiaci szolgáltatás

 Munkaerő-piaci és foglalkozási információk nyújtása munka iránt érdeklődőknek

 A munkaerő-piaci és foglalkozási információk nyújtásának célja hogy az ügyfél tájékozottabb legyen a munkaerő-piaci intézményrendszerről és szereplőkről, a munkát keresőknek nyújtható támogatások és szolgáltatások lehetőségeiről és az igénybevétel feltételeiről, annak érdekében, hogy az információk birtokában gyorsabban és hatékonyabban tudjon élni a lehetőségeivel.

A szolgáltatás a foglalkozásokra, a térségben elérhető képzésekre, a régió, megye valamint a kistérség munkaerő-piaci helyzetére, a munkaerő kereslet-kínálat helyi jellemzőire vonatkozó információk nyújtását, foglalkoztatást elősegítő támogatások és az álláskeresési ellátásokra vonatkozó lehetőségek ismertetését, továbbá a foglalkozással összefüggő jogszabályokkal kapcsolatos tájékoztatást tartalmazza.

 Munkaközvetítés

Célja a munkát keresők, és az állást kínálók formális találkozását segíti annak érdekében, hogy közöttük foglalkoztatásra irányuló jogviszony jöjjön létre.

A szolgáltató tájékoztatást nyújt a munkát keresőknek az üres álláshelyekről, illetve a munkáltatóknak, az azok betöltésére javasolt személyekről, kapcsolatukat kezdeményezi, és az eredményességében közreműködik. A sikeres megvalósítás érdekében adatbázist készít és üzemeltet a munkavállalók és a munkáltatók jellemzőiről, elvárásairól

 Álláskeresési technikák átadása

 A szolgáltatás célja, hogy az álláskeresési ismeretek elsajátításával a munkát keresők képessé váljanak az önállóbb álláskeresésre, és a legrövidebb időn belüli elhelyezkedésre. A szolgáltatás az álláskeresési technikák elsajátítását célozza. Ezzel a résztvevő számára biztosítható az aktívabb illetve hatékonyabb álláskeresés. A szolgáltatás 6 hónapnál nem régebben regisztrált álláskeresők és pályakezdők számára nyújtható.

Az álláskeresési technikák átadása:

 

  1. segítséget nyújt ahhoz, hogy a munkát kereső önmaga számára reális célállást meghatározzon,
  2. módszereket ad ahhoz, hogy a munkát kereső saját maga érdekében önállóan álláshelyeket tárjon fel a munkaerőpiacon,
  3. segítséget nyújt a kapcsolati tőke mozgósításához,
  4. ismerteti az önéletrajzírás, motivációs levél, és álláspályázat összeállítását,
  5. ismereteket ad az állásinterjúra való felkészüléshez,
  6. ismerteti a munkavállalást érintő általános munkajogi szabályokat.

 

 Magán-munkaközvetítés; Egyéni álláskeresési tanácsadás; Szociális információnyújtás; Munkaerő-piaci és foglalkozási információk nyújtása munka iránt érdeklődőknek

TÁMOP 2.6.2-12/1-2012-0346

Munkaerő-Piaci és foglalkozási információk nyújtása munka iránt érdeklődőknek

Álláskeresési technikák átadása

Munkaközvetítés

Ügyfélfogadási rend és panaszkezelési szabályzat_EHHEA